Taco med en nydelig asiatisk tvist!
Passer perfekt for deg som er litt smålei den tradisjonelle fredagstacoen, eller som bare er gira på å prøve noe nytt. Vi kan iallfall garantere at denne vil falle i smak hos både store og små! NAM
Du trenger :
500 gram svinekjøttdeig
4 ss japansk soya
2 ss østerssaus
2 ss hoisinsaus
2 ss sesamolje
Salt og pepper etter smak
1-2 gulrøtter
2 stangselleri
1 stk rødløk
1-2 sjalottløk
200 gram bønnespirer
1/2-1 fersk chili
Fersk mynte (kan sløyfes)
Fersk koriander (kan sløyfes)
Sprøstekt løk
Chipotle eller chili majones
Hjertesalat
1 pakke tortilla
Chilli majones:
1 dl majones
Sriracha
2 fedd hvitløk
saft fra 1 lime
1ss finhakket sjalottløk
Fremgangsmåte:
Skrell og skyll grønnsakene. Deretter finhakker du gulrot, stangselleri, rødløk og sjalottløk. Bønnespirene trenger bare å skylles. Ha alt oppi en bolle eller lignende og ha det klart til kaste det på varmen.
Stek kjøttdeigen i en nøytral olje til den har fått mye farge og er litt sprø. Fjern kjelen fra varmen. Modell X Traktør eller en Milo Støpejernsgryte er perfekt til jobben!
Kast grønnsaksblandingen oppi, sett kjelen/pannen tilbake på varmen og stek grønnsakene myke sammen med kjøttdeigen.
Bland soya, østerssaus, hoisinsaus, sesamolje og salt og pepper etter smak. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene og bland rundt. La blandingen kose seg på lav varme sammen med sausen. Dette kan gjerne stå i rundt 15 minutter.
Ha over fersk chili, limesaft, mynte, og sprøstekt løk 5 minutter før du tar kjelen av varmen. Det er nå klart til servering!
Server i salatblader eller lefse, topp det hele med chilimajones, litt sprø hjertesalat og koriander hvis du ønsker.