FAQ - OFTE STILTE SPØRSMÅL

Jeg trenger hjelp med produktet mitt! Hvor kan jeg ta kontakt?

Ta kontakt med oss på kundeservice@kantik.no så hjelper vi deg gjerne!

Jeg har ikke fått ordrebekreftelse etter at jeg bestilte

Har du sjekket søppelposten din? Det kan hende at eposten har havnet her. Hvis du likevel
ikke finner ordrebekreftelsen din, så ta kontakt med oss på kundeservice@kantik.no, så
sender vi deg en kopi!

Jeg savner pakken min, hva gjør jeg?

Det hjelper å ta kontakt med transportselskapet først. Hvis dette ikke løser seg, så er vi
alltids behjelpelige. Husk å skriv ditt ordrenummer i emnet slik at vi kan hjelpe deg snarest
mulig.

Pakken min ankom med skadet produkt

Dette skal selvsagt ikke skje! Ta kontakt med oss på kundeservice@kantik.no så ordner vi dette for deg!

Hvorfor setter ting seg fast i pannen min?

Dette kan skje i panner uten belegg. Ofte er grunnen at det er for varmt i pannen. En
stålpanne uten belegg blir mye varmere enn en panne med belegg. Derfor kan det være lurt
å ligge 1-2 hakk under styrken der du normalt sett steker på.
Husk alltid å bruke fett i pannen, og ikke snu kjøttet for ofte. Resultatet blir alltid best når
det får ligge og surre i fett til stekeskorpa er laget. Kjøtt kan ofte «lime» seg fast til stålet, for
å så slippe naturlig når stekesiden er ferdig.

Hvordan tar jeg vare på pannen/gryten min?

Fordelen med en ubelagt stålpanne er at den er vanskelig å ødelegge, hvis man behandler
den riktig kan den vare livet ut.
Det er viktig å huske på å ikke varme opp pannen for fort. I og med at disse pannene blir
veldig varme, kan rask oppvarming (spesielt bruk av boost funksjonen) gjøre at bunnen slår
seg. Et godt tips er å la pannen stå i 1-2 minutter på lav/middels varme før du skrur opp
varmen.

Husk å vask pannen etter bruk. Hvis du har brent fast smårester i bunnen, Det kan også være
lurt å koke ut pannen med vann etter du har stekt noe. Slik slipper alt som ev. har satt seg
fast i bunnen. I en ubelagt stålpanne trenger du ikke å være redd for å ødelegge noe i
bunnen, så hvis du har noen vanskelige flekker, så kan du bruke stålull!
Husk å vask under stekepannen! Undersiden av stekepannen er vel så viktig å rengjøre som
toppen. Alt av fett og matrester som umerkelig har festet seg under stekepannen, må vekk
på en flekk. 
Hvis du glemmer å svinge børsten et par runder her, kan fettet svi seg ordentlig fast neste
gang du setter pannen på varmen. Dette kan faktisk bidra til at varmetilførselen blir altfor
sterk. Som igjen kan føre til at pannen blir bøyd, og maten svidd!

Kan jeg vaske grytene/pannene mine i vaskemaskinen?

Det kan du. Men vi anbefaler alltid å håndvaske gryter og panner, slik varer utstyret mye
lengre!

Hvordan tar jeg vare på støpejerns gryten min?

Støpejernet i fra Milo by Kana er emaljert. Derfor krever ikke dette utstyret like mye
vedlikehold som rått støpejern! Men vi har likevel et par tips:
Vask den for hånd! Det er mulig å ta lettvintløsningen her, altså vaskemaskinen. Men gryten
din vil takke deg hvis du gir den en hånd og vasker den med litt oppvaskmiddel og skrubb!
Støpejernsgryter med emalje vil etter hvert få innvendig patina i form av en brunsvart hinne
på overflaten. Dette er et resultat av naturlige oljer og fettstoffer fra mat, som faktisk både
forbedrer stekeevnen, motvirker at maten setter seg fast og reduserer behovet for
fettstoffer i matlagingen. En grundig vask eller fornyelse vil ta bort denne patinaen. Så gjerne
la denne hinnen være!

Jeg vil selge disse produktene i min butikk. Er det mulig?

Vi leverer våre merkevarer til butikker over hele landet. Ta kontakt med oss, skriv litt om din
butikk og hvorfor du vil selge merkene. Så tar vi kontakt!